broman

broman

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Udka z kurczaka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak inny, ciekawy w smaku.

Udka z kurczaka faszerowane

Składniki:

Udka z kurczaka faszerowane

 

  • 6 udek z kurczaka
  • pierś z kurczaka
  • bułka
  • cebula
  • olej do smażenia
  • jajko
  • łyżka masła
  • koperek zielony lub pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • słoik żurawiny do mięsa

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka faszerowane
Udka wyfiletować wyjmując kość, lekko posolić. Bułkę namoczyć, cebule pokroić i zeszklić na maśle. Pierś zmielić w maszynce, dodać jajko, sól, pieprz, posiekany drobno koperek lub pietruszkę. Wszystko wymieszać. Udka napełnić farszem wkładając farsz w miejsce kości i pod skórę. Rozgrzać olej, obsmażyć udka na patelni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 1 godziny w temperaturze 220 stopni C. Pod koniec pieczenia na udka nałożyć żurawinę. Piec jeszcze 10 minut razem.