Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Udka z kurczaka nadziewane papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka faszerowane to ciekawa odmiana sposobu podawania kurczaka.

Udka z kurczaka nadziewane papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka nadziewane papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka nadziewane papryką
Udka umyć, osuszyć, usunąć kości, zbić przez folię tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć po kilka słupków papryki, ogórka kiszonego i posiekaną natkę pietruszki. Mięso zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie, skropić olejem i odrobiną wody, przykryć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50-55 minut w temp 180-190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Udka z kurczaka nadziewane papryką
Na przygotowane mięso ułożyć paprykę i ogórki kiszone
Udka z kurczaka nadziewane papryką
Piec w nagrzanym piekarniku polewając powstałym sosem