Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Udka z kurczaka pachnące imbirem.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Imbir nadaje mięsu aromatyczny smak.

Udka z kurczaka pachnące imbirem.

Składniki:

Udka z kurczaka pachnące imbirem.

 

  • 5 szt udka z kurczaka
  • 1 łyżeczka imbiru świeżo utartego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1,5 łyżki sosu sojowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka pachnące imbirem.
Do miseczki wlać oliwę, sos sojowy, wsypać świeżo utarty imbir, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Porcje mięsa z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Zamarynowane udka z kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.