szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To był pomysł na szybkie danie i muszę przyznać ze bardzo trafiony.

Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką
Marchewki obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. W garnku gotujemy wodę z plasterkami marchewek, majerankiem i zielem angielskim. Do gorącej dodajemy filety z udek. Wody powinno być tylko tyle żeby zakryć mięso. Gotujemy 15 minut. Pieczarki i cebule obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na łyżce oliwy. Mięso odcedzamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki. Mięso i marchewkę dodajemy na patelnię i mieszamy. Dusimy jakieś 10 minut, doprawiamy solą, jeszcze chwilke smażymy i podajemy.
Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką
Składniki to mięso, pieczarki, cebule i marchewki.
Udka z kurczaka pieczarkami i marchewką
Cebule obieramy i kroimy dość grubo, następnie podsmażamy.