Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Udka z kurczaka w miodowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Udka o delikatnie słodkim smaku.

Udka z kurczaka w miodowej marynacie

Składniki:

Udka z kurczaka w miodowej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w miodowej marynacie
Miód mieszamy z musztardą i oliwą. Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku wedle uważania. Tak przygotowaną marynatą nacieramy udka z kurczaka, odkładamy do miski i odstawiamy na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy udka do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 70- 90 minut.