Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mięso w ciekawej panierce

Udka z kurczaka w orzechowej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka w orzechowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w orzechowej panierce
Do garnka wlać 1 l wody, dodać kostki rosołowe, odrobinę pieprzu, zagotować. Do gotującego się wywaru włożyć umyte mięso, przykryć i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć, obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z posiekanymi orzechami. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.
Udka z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 1
Udka z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 2