mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Udka z kurczaka z fasolką i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, szybki i niedrogi przepis na obiad:)

Udka z kurczaka z fasolką i ziemniakami

Składniki:

Udka z kurczaka z fasolką i ziemniakami

 

 

 

  • fasolka konserwowa w słoiku
  • sałatka wielowarzywna w słoiku

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z fasolką i ziemniakami
Ziemniaki obieram, płuczę i wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i wsypuję sól. Gotuję pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie, wtedy odcedzam. Udka z kurczaka myję, osuszam i dokładnie nacieram z obydwu stron przyprawami. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam udka i obsmażam z obu stron na ładny, złoty kolor. Mięso przekładam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i wstawiam na 30 minut do nagrzanego piekarnika, piekę aż mięso będzie miękkie. Na talerz wykładam ugotowane ziemniaki, udka z kurczaka, fasolkę i sałatkę ze słoika.