eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1818]

Udka z piekarnika Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Udka pieczone w piekarniku,rozpływające się w ustach.

Udka z piekarnika Eli

Składniki:

Udka z piekarnika Eli

 

  • 10 udek z kurczaka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chilli czosnkowego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka majeranku
  • papryka ostra
  • 8 łyżek oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny

 

  • 1 drobiowa kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Udka z piekarnika Eli
Wszystkie składniki matynaty dokładnie wymieszać.Umyte udka osuszyć papierowym ręcznikiem,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na całą noc.Kostkę rosołową rozpuścić w 500 ml wrzącej wody.Zamarynowane udka ułożyć na blasze z piekarnika i piec w temperaturze 160 stopni przez godzinę,co jakiś czas polewając rosołkiem a później wytworzonym sosem.Po godzinie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze aż udka się zrumienią.Smacznego!