Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Udka z piekarnika wg Papaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tradycyjne danie na obiad czy imprezę

Udka z piekarnika wg Papaja

Składniki:

Udka z piekarnika wg Papaja

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z piekarnika wg Papaja
Udka dokładnie myjemy i osuszamy następnie dzielimy ma połówki czyli pałki i podudzie. Mięso wkładamy do miski i posypujemy przyprawami. Dokłądnie mieszamy mięsko z przyprawami tak by pokryły dokładnie mięsko. Odstawiamy do lodówki by przyprawy przeszły mięsko. Ja zaprawiam dzień wcześniej wieczorem ale wystarczą 3 godziny. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni wraz z polaną tłuszczem blaszką. Kiedy się nagrzeje ukłądamy udka i pieczemy 60 minut od czasu do czasu polewając tłuszczem z blaszki. Na 10 minut przed końcem pieczenia dodajemy pokrojoną cebulę dla smaku