Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Udka z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny pomysł na szybki obiad

Udka z rękawa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z rękawa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z rękawa
Udka obrać ze skóry. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem , posypać solą i papryką. Wstawić do lodówki na 30 minut. Ziemniaki dokładnie umyć pokroić na ćwiartki , skroplić oliwą i posypać bazylią. Marchewkę , pietruszkę , cebulę obrać i pokroić na kawałki. Do rękawa do pieczenia wlać 1-2 łyżki oliwy , włożyć udka i warzywa. Zamknąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok godziny.
Udka z rękawa
Udka obrać ze skóry i natrzeć czosnkiem , solą i papryką
Udka z rękawa
Do rękawa wlać oliwę , udka i pokrojone warzywa
Udka z rękawa
Rękaw zawiązać i wstawić do piekarnika na godzinę