malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udka zapiekane w śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie udka są naprawdę miękkie i soczyste. A to dzięki śmietance, która nadaje kremowego smaku. Sosikiem możemy polewać ziemniaczki.

Udka zapiekane w śmietanie

Składniki:

Udka zapiekane w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Udka zapiekane w śmietanie
Udka myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie solimy i pieprzymy. Mąkę łączymy z papryką. Każde udko panierujemy w takiej panierce. Następnie obsmażamy na złoto. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki kroimy na mniejsze części, cebule siekamy. Układamy na udkach taki farsz. Zalewamy śmietaną. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni. Następnie wykładamy na półmisek.