Sposób przygotowania:
Udźce w marynacie z śmietany i koperku
Mięso umyć,osuszyć. Oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Pomarańczę wyszorować,osuszyć i zetrzeć skórkę. Przełożyć do miski a następnie wcisnąć do niej sok z pomarańczy. Dodać przyprawę do grilla oraz śmietanę. Wymieszać. Opłukany i suchy koperek poobrywać z gałązek i drobno pokroić. Dodać do miski i wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i dokładnie mięso pokryć marynatą. Przykryć folią i odłożyć na 20 godzin do lodówki. Na drugi dzień na patelni rozgrzać olej. Mięso dokładnie obtoczyć w mące,lekko mąkę docisnąć i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu strona na piękny rumiany kolor. Smacznego!
Henia
Henia
monikaT83