luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Udziec indyczy ze śliwkami z szynkowaru

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Dzisiaj serwujemy smakowity udziec indyczy parowany ze śliwkami

Udziec indyczy ze śliwkami z szynkowaru

Składniki:

Udziec indyczy ze śliwkami z szynkowaru

 

Sposób przygotowania:

Udziec indyczy ze śliwkami z szynkowaru
Udziec oczyścić, naciąć tak by powstał prostokąt.
wszystkie przyprawy wymieszać i posypać mięso z obu stron, do środka włożyć suszone śliwki i zawinąć je do środka, dobrze ścisnąć, wierzch posmarować oliwą i włożyć do woreczka, po czym wcisnąć do szynkowaru, zamknąć i odstawić do lodówki na ok 12 godzin.
Zanurzyć szynkowar do ok 8/10 wysokości. doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień tak by od dna odrywały się tylko pojedyncze bąble powietrza .. parować pod przykryciem 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z wrzątku i wstawić do zimnej wody do wystudzenia.
Wyjąć mięso kiedy już jest zimne.

Tagi:

śliwki