Sposób przygotowania:
Udziec jagnięcy długo marynowany.
Udziec oczyszczamy dokładnie z błonek nacieramy solą i odkładamy do lodówki na 12 godzin. Następnie dokładnie płuczemy z soli i ponawiamy proces marynowania, do miski dodajemy czosnek, ocet, imbir, szklankę wina, wszystko mieszamy, polewając mięso. Gotowe odstawiamy na 36 godzin do lodówki. Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie oliwą, zamarynowaną jagnięcinę układamy do wewnątrz, polewamy delikatnie marynatą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 2-3 godziny ( w zależności od wielkości mięsa), pieczemy w temperaturze około 190 stopni, co kilkanaście minut polewamy winem. Upieczoną jagnięcinę, wykładamy na drewnianą deskę, odstawiamy na 10 minut, kroimy w równe kawałki, całość układamy na gotowanej kiszonej kapuście, wszystko polewamy pozostałością po pieczenie. SMACZNEGO.