cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Udziec z indyka wg cherrycola

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały sposób na soczyste udka z indyka

Udziec z indyka wg cherrycola Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udziec z indyka wg cherrycola

 

 

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka wg cherrycola
Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie obsmażamy na smalcu, aby nabrało złotego koloru. Przekładamy do gęsiarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do mięsa. Całość podsmażamy, aż cebula nabierze złotego koloru i stanie się miękka. Zalewamy wodą i dusimy ok. 1.5 h, aż mięso będzie gotowe. Dodajemy śmietanę rozrobioną z odrobiną ciepłego wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przed ok. 10 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Udziec z indyka wg cherrycola
Mieso podsmażamy na smalcu do uzyskania złotwego koloru
Udziec z indyka wg cherrycola
wrzucamy pokroijona cebulkę i zalewamy woda
Udziec z indyka wg cherrycola
duzimy do miękkości i dodajemy śmietankę
Udziec z indyka wg cherrycola
podajemy z ziemniaczkami i z surowką z kiszonej kapusty

Tagi:

indyk