rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Udziec z indyka ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lubie mięsa ze śliwką i nadziewam różne jego rodzaje.Dziś podaję przepis na udziec z indyka

Udziec z indyka ze śliwką

Składniki:

Udziec z indyka ze śliwką

 

  • udziec z indyka bez kości
  • małe opakowanie śliwek suszonych
  • szklanka bulionu
  • sól,pieprz,czosnek

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka ze śliwką
Udziec z indyka bez kości(taki żeby łatwo dał się zwinąc w roladkę).Nacieramy przyprawami jakie kto lubi(ja dałam sól,pieprz,czosnek)zostawiamy przez noc w lodówce.Nastepnego dnia moczymy w ciepłej wodzie śliwki,rozkładamy płat mięsa,układamy śliwki,rolujemy i wiążemy sznurkiem.Pieczemy w około 150-180st przez jakąs godzinę.Polewając bulionem.Wyjmujemy z pieca i zostawiamy aby mięso odpoczęło.Kroimy na plastry podajemy na ciepło lub na zimno.