mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Udziec z prosiaka z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty przepis, a efekt smakowy jest niesamowity. U mnie hasło prosiak na obiad jest równe z telefonem do teściów po prosiaczka

Udziec z prosiaka z rusztu

Składniki:

Udziec z prosiaka z rusztu

 

Sposób przygotowania:

Udziec z prosiaka z rusztu
Czosnek obrać, umyć, każdy ząbek przekroić wzdłuż na połówki. Udziec umyć w gorącej wodzie, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Naszpikować czosnkiem, zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 5godzin. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Udziec rozwinąć z foli, ułożyć na ruszcie, pod nim ustawić blachę wielkości piekarnika. Piec 1 godzinę. Wodę osolić, posmarować nią udziec za pomocą pędzelka. Piec jeszcze 5minut i podawać.