Sposób przygotowania:
ukryty tygrys, przyczajony smok...
1. Wszystkie warzywa pokroic :
-cebule, czosnek, imbir, papryke chili bardzo drobno
-papryke czerwona w paski
-marchewke w slupki
2. na woku rozgrzac troche oleju, rozlewajac go dokladnie bo bokach patelni
3. na rozgrzany tluszcz wrzucic papryczke chili
po chwili dodac cebule, czosnek- podsmazyc
4. nastepnie dodac imbir
5. jak wszystko sie juz podsmazy wrzucic czerwona papryke I marchewke
6. wszystko smazyc ok 5 -8 minut, nastepnie zalac kostki warzywne rozpuszczona we wrzatku (ale nie w calej szklance jak podaje przespis , najlepiej rozpuscic 2 kostki w ok 1/3 szklanki wrzatku)
7. jak warzywa troche zmiekna (ale zeby papryka I marchewka byly jeszcze chrupiace) wrzucic na wok wczesniej ugotowany makaron I wymieszac
8. zalac wszystko sosem, dobrze wymieszac I zagotowac
9. posypac orzeszkami, I jeszcze raz wymieszac,
jak danie nie ma koloru albo jest za suche mozna jeszcze dorobic sos albo po prostu dodac samego sosu sojowego (ciemnego I jasnego, ale sa one slone wiec trzeba z tym uwazac ;)
danie najlepiej smakuje gorace prosto z woka, ale tez mozna je traktowac jako salatke na zimno
-cebule, czosnek, imbir, papryke chili bardzo drobno
-papryke czerwona w paski
-marchewke w slupki
2. na woku rozgrzac troche oleju, rozlewajac go dokladnie bo bokach patelni
3. na rozgrzany tluszcz wrzucic papryczke chili
po chwili dodac cebule, czosnek- podsmazyc
4. nastepnie dodac imbir
5. jak wszystko sie juz podsmazy wrzucic czerwona papryke I marchewke
6. wszystko smazyc ok 5 -8 minut, nastepnie zalac kostki warzywne rozpuszczona we wrzatku (ale nie w calej szklance jak podaje przespis , najlepiej rozpuscic 2 kostki w ok 1/3 szklanki wrzatku)
7. jak warzywa troche zmiekna (ale zeby papryka I marchewka byly jeszcze chrupiace) wrzucic na wok wczesniej ugotowany makaron I wymieszac
8. zalac wszystko sosem, dobrze wymieszac I zagotowac
9. posypac orzeszkami, I jeszcze raz wymieszac,
jak danie nie ma koloru albo jest za suche mozna jeszcze dorobic sos albo po prostu dodac samego sosu sojowego (ciemnego I jasnego, ale sa one slone wiec trzeba z tym uwazac ;)
danie najlepiej smakuje gorace prosto z woka, ale tez mozna je traktowac jako salatke na zimno