misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Ulubiona szarlotka córci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jabłka na kruchym spodzie

Ulubiona szarlotka córci Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ulubiona szarlotka córci

 

Sposób przygotowania:

Ulubiona szarlotka córci
Z mąki, margaryny, cukru, proszku do pieczenia i jajek zarabiamy ciasto. Wkładamy do lodówki na godzinę. W tym czasie obieramy jabłka, trzemy je i odstawiamy by puściły sok. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą wałkujemy i wykładamy spód i boki blaszki do pieczenia. Spód ciasta posypujemy cynamonem i cukrem pudrem. Układamy dobrze odciśnięte jabłka. Resztą rozwałkowanego ciasta przykrywamy jabłka zlepiając delikatnie brzegi. Robimy na cieście kilka dziurek. Jeśli zostanie troszkę ciasta można powykrawać np. listeczki i ozdobić szarlotkę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45-50 minut. Posypać cukrem pudrem.
Ulubiona szarlotka córci
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i wkładamy je do lodówki na godzinę
Ulubiona szarlotka córci
Ciaste wykładamy blaszkę. posypujemy cynamonem i cukrem pudrem.
Ulubiona szarlotka córci
Tak można udekorować szarlotkę jeśli zostanie nam nieco ciasta.