Sposób przygotowania:
Uproszczona La bamba
Przygotowujemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę, po czym dodajemy stopniowo żółtka i cukier. Zmniejszamy obroty miksera, dosypujemy mąkę i proszek, po czym delikatnie łączymy masę, którą następnie przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy w temp. ok. 180 stopni ok. 10 minut. Studzimy. Przygotowujemy masę: 3/4 litra soku zagotowujemy wraz z cukrem, w pozostałej częsci rozrabiamy budynie, które wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy przez chwilę, stale mieszając. Gorącą masę wlewamy na biszkopt. Studzimy, po ostygnięciu wkladamy do lodówki do czasu, aż całkowicie stężeje.Ciasto kroimy na kawałki, ozdabiamy cząstkami mandarynki, kleksem bitej śmietany i posypką. * w oryginalnym przepisie są budynie waniliowe i górna warstwa ze śmietany kremówki, którą pominęłam.