Sposób przygotowania:
Uramaki z kawiorem i awokadoETAP 1:
Ryż zalać 2,5 szklanki wody i gotować aż wchłonie cały płyn. Składniki sosu podgrzewać i mieszać aż do ich rozpuszczenia, a następnie wymieszać z ugotowanym, gorącym ryżem. Wystudzić.
Arkusz nori przeciąć na pół i ułożyć na macie do zwijania, na nim rozłożyć cienka warstwę ryżu, rozsmarować kawior, przykryć folią spożywczą, docisnąć.
ETAP 2:
Arkuch nori odwrócić ryżem do spodu. Wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć dodatki.
Zwinąć przy pomocy maty i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.
ETAP 3:
Tak samo postępujemy przygotowując uramaki z awokado, jednak rolkę zwijamy i dopiero wtedy układamy na niej cienkie plasterki awokado i zawijamy w folię dociskając awokado do ryżu.
Kroimy w folii i dopiero pojedyncze krążki rozwijamy.