Sposób przygotowania:
Orzechowo-waniliowe rożkiWykonanie ciasta:

Składniki na ciasto przekładamy do miski, a następnie zagniatamy je. Przekładamy na stolnicę posypaną mąką pszenną.
Formowanie rożków:

Następnie z zagniecionego ciasta odrywamy kawałki ciasta i formujemy takie półksiężyce.
Do pieczenia:

Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka trochę urosną, więc zachowujemy odstępy.
Pieczenie:

Ciasteczka pieczemy około 20 minut do lekkiego zrumienienia w temperaturze 180 stopni.
Podanie:

Jeszcze ciepłe ciasteczka zdejmujemy z blaszki i obtaczamy w cukrze pudrze. Podajemy i smacznego życzę.
Przydatne rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi trzy blaszki ciasteczek.
Najlepiej użyć cukru waniliowego takiego z prawdziwą wanilią.