IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Utopence I

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

czyli czeska przekąska (nie tylko) do piwa

Utopence I

Składniki:

Utopence I

 

 

Sposób przygotowania:

Utopence I
Parówki obieramy z osłonek, wrzucamy na 2 minuty do wrzącej wody. Wyjmujemy, osączamy, studzimy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki. Składniki zalewy zagotowujemy w garnku, następnie pozostawiamy do zupełnego ostygnięcia. Parówki, cebulę, paprykę i czosnek układamy w słoiku, zalewamy zalewą (wraz z liściem i zielem). Zostawiamy na 3 doby w ciepłym miejscu, następnie wkładamy do lodówki na 3 tygodnie. Smacznego!