Sposób przygotowania:
Vera- tak po prostu
CIASTO: Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Dodać żółtka i margarynę. Zmiksować mikserem lub wyrobić rękoma. Ciasto podzielić na dwie części i wstawić do lodówki. Po 20 minutach wyjąć jedną część i wyłożyć na brytfannę (ja użyłam o wymiarach: ok. 23x28 cm). Na ciasto wyłożyć pół słoiczka powideł. Ciasto piec ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć ubić 2 białka i 2,5 łyżki cukru. Wyłożyć na powidła na cieście. Zapiekać jeszcze ok. 15 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Przygotować masę budyniową: budyń ugotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do ostudzenia. Po tym czasie utrzeć margarynę, dodawać zimnego budyniu. Ciasta przełożyć masą. Zostawić trochę na wierzch i rozsmarować. Migdały uprażyć na patelni na margarynie. Wyłożyć migdały na placek. Odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.