Sposób przygotowania:
Pychotka wg sylwia17
Ciasto; Margarynę, mąkę, proszek, amoniak, żółtka i śmietanę wymieszać po czym wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części. Każdą część rozwałkować i wyłożyć na 2 prostokątne foremki. Białka ubić na sztywno, dodać 2 łyżki cukru pudru. Delikatnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć warstwę dżemu, następnie połowę piany z białek. Tak samo przygotować drugą warstwę ciasta tylko na wierch wyłożyć pokrojone orzechy. Piec ok 30 min. Po upieczeniu ciasta przełożyć kremem orzechami do góry.
Krem; na mleku ugotować krem. Margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. Wymieszać. Ciasto wstawić do lodówki.
Krem; na mleku ugotować krem. Margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. Wymieszać. Ciasto wstawić do lodówki.