Sposób przygotowania:
Pychotka Marzenki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części i wylepiamy dno blaszki (26 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Jedno i drugie ciasto posmarować dżemem.
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy partiami cukier nie przerywając ubijania. Na koniec dodajemy przesianą skrobię i mieszamy delikatnie.
Pianę wykładamy na ciasta wysmarowane dżemem. Wierzch jednego posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy od razu dwie blaszki , ten z migdałami pieczemy na dolnym poziomie ,termo obieg 40 minut w 165 -170 st.C Po upieczeniu placki całkowicie wystudzić .
Przygotowujemy krem. Na mleku gotujemy budyń wymieszany z mąką i cukrami. Odstawiamy do wystudzenia, całkiem zimny miksujemy z miękkim masłem. Gotową masą przekładamy oba placki.
Odstawiamy w zimne miejsce (lodówka)
Po paru godzinach można degustować :)
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy partiami cukier nie przerywając ubijania. Na koniec dodajemy przesianą skrobię i mieszamy delikatnie.
Pianę wykładamy na ciasta wysmarowane dżemem. Wierzch jednego posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy od razu dwie blaszki , ten z migdałami pieczemy na dolnym poziomie ,termo obieg 40 minut w 165 -170 st.C Po upieczeniu placki całkowicie wystudzić .
Przygotowujemy krem. Na mleku gotujemy budyń wymieszany z mąką i cukrami. Odstawiamy do wystudzenia, całkiem zimny miksujemy z miękkim masłem. Gotową masą przekładamy oba placki.
Odstawiamy w zimne miejsce (lodówka)
Po paru godzinach można degustować :)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję, przekażę hihi :))
Ela Dz
zbysiowa
:D