katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wafelkowa przegryzka z mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybka w przygotowaniu i mało składnikowa przegryzka. Wszystkim smakowało i byli przekonani ze wafelki są z jakoś specjalnie przygotowana masą. Kotlety na masę można ściąć blenderem by masa była bardziej jednolita.

Wafelkowa przegryzka z mielonego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wafelkowa przegryzka z mielonego

 

  • kotlety mielone 7 szt średnich
  • wafle deserowe 1 paczka
  • masło albo majonez
  • sól i pieprz albo inne przyprawy

Sposób przygotowania:

Wafelkowa przegryzka z mielonego
Kotlety jeśli są jakoś bardzo spieczone czy przypalone to obkrawamy a jeśli nie to w całości drobno kroimy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło albo majonez tyle by po połączeniu z rozgniecionymi kotletami można je było rozsmarować. Do masy można dodać jajko czy co tam uważamy ja dodałam uduszone pieczarki ale było ich mało i są niewidoczne. Doprawiamy do smaku można jakąś przyprawą czy ziołami. Masą smarujemy jeden wafelek i przykrywamy drugim. Nie kładziemy masy zbyt dużo bo trochę trudno przekroić . Wafelek z wierzchu lekko dociskamy i kroimy po skosie.
Wafelkowa przegryzka z mielonego
Mielone kroimy, rozgniatamy widelcem i łączymy z masłem albo majonezem.
Wafelkowa przegryzka z mielonego
Przygotowana masą mięsną przekładamy wafle i kroimy po przekątnej.