Sposób przygotowania:
Wafelkowe mieloneETAP 1:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
ETAP 2:
2. Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
ETAP 3:
3. Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
ETAP 4:
4. Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
ETAP 5:
5. Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 6:
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.