PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Apetyczna przekąska z włoską nutą :-)

Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką

Składniki:

Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Wafle z pomidorową salsą pod pierzynką
Pomidora myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach. Wafle smarujemy cienko masłem lub margaryną. Następnie na każdym układamy kolejno salsę pomidorową, porcję majonezu utartego ze zgniecionym ząbkiem czosnku o wielkości orzecha laskowego, a na koniec łyżkę startego żółtego sera. Całość dekorujemy świeżą bazylią.

Tagi:

sery ser pomidory