PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna przekąska dla wielbicieli tuńczyka i wszystkich chcących się zdrowo odżywiać :-)

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

Składniki:

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy

 

  • 6 wafli kukurydzianych extra cienkich GOOD FOOD
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 pomidor
  • 1/2 małej fioletowej cebuli
  • 6 listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 6 listków strzępiastej sałaty
  • kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Wafle z tuńczykiem pod pierzynką z salsy
Pomidora myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę oraz bazylię. Całość mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Na waflach układamy kolejno: listek sałaty, porcję tuńczyka, salsę. Całość dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

Tagi:

sałata