Sposób przygotowania:
Walentynkowe mini-szarlotkiPrzygotowanie ciasta kruchego

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło, cukier puder i jajko. Masło siekamy zimnym nożem wraz z innymi składnikami. Następnie ciasto zagniatamy ręcznie.
Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy i za pomocą foremki wycinamy 12 serc. 6 z nich odkładamy na bok, pozostałe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy i pieczemy 15-20 minut w 180 st. C.
Przygotowanie jabłek

Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce, podsmażamy na maśle. Dodajemy cukier i cynamon. Podgrzewamy do odparowania płynu.
ETAP 3:

Na podpieczone serca z ciasta kruchego wykładamy farsz jabłkowy.
ETAP 4:

Ciastka z farszem z jabłek przykrywamy pozostałymi sercami z ciasta. Szarlotki pieczemy ok. 50 minut w 180 st.C.
Przed podaniem ciastka posypujemy cukrem pudrem.