Sposób przygotowania:
Walentynkowe pączki
ROZCZYN: Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego mąkę, drożdże oraz cukier, Dokładnie mieszamy i odstawiamy do podrośnięcia. CIASTO: Kolejno podgrzewamy mleko, żółtka, jajko ubijamy z cukrem, a margarynę topimy. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dokładamy do niego kolejno składniki ciasta (mleko, jajka, sól, mąkę, alkohol). Wyrabiamy ciasto około 10 minut. Po tym czasie dokładamy margarynę oraz olej. Ciasto wyrabiamy dalej jeszcze około 5 min. Gdy odchodzi od ręki jest gotowe. Wyrobione odstawiamy w ciepłe miejsce. Gotowe wykładamy je na stolnicę. Wałkujemy na grubość około 1,5 cm. Za pomocą foremki w kształcie serca wycinamy pączki. Pozostawiamy je by podrosły.Wyrośnięte serca smażymy na głębokim tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Gotowe nabijamy marmoladą. Posypujemy cukrem pudrem!