Sposób przygotowania:
Walentynkowy makaron z rybą wędzoną
Wstawiamy na piec lekko osoloną wodę na makaron i gotujemy go wg wskazań na opakowaniu. Obieramy rybę ze skóry i ości, siekamy ją ostrym nożem dość drobno. Obieramy cebulę - siekamy ją w pióra. Obieramy paprykę, z płaskich części wycinamy serduszka do dekoracji. Resztę papryki kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym na patelni maśle szklimy cebulę, dodajemy paprykę - przesmażamy wszystko przez chwilę, doprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Podlewamy winem lub wodą, dusimy 5 minut na małym ogniu Mieszamy mąkę w pół szklance wody, dodajemy śmietankę i wlewamy na patelnię. Doprowadzamy do zagotowania mieszając. Dodajemy posiekaną rybę i natkę pietruszki. Mieszamy , trzymamy chwilę na ogniu by ryba zagrzała się w sosie. Podajemy porcje makaronu z sosem rybnym udekorowane serduszkami wyciętymi z papryki.