Sposób przygotowania:
Waniliowa potrawka z kurczaka z rodzynkami
Piersi zalewamy wodą (1 l) i dodajemy przyprawę uniwersalną. Gdy zmięknie kroimy w kostkę. Pół szklanki bulionu odlewamy. Studzimy. Cebulę (piórka) szklimy na patelni. Śmietanę łączymy z żółtkami i 3 łyżkami bulionu.
Resztę bulionu podgrzewamy. Wlewamy jajeczną mieszankę cały czas mieszając. Dokładamy cebulę, rodzynki, cukier waniliowy i sok z cytryny. Gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy cynamonem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zagotowujemy. Można zaciągnąć łyżką mąki.
Resztę bulionu podgrzewamy. Wlewamy jajeczną mieszankę cały czas mieszając. Dokładamy cebulę, rodzynki, cukier waniliowy i sok z cytryny. Gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy cynamonem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zagotowujemy. Można zaciągnąć łyżką mąki.