mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Waniliowe rogaliki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne rogaliki z migdałami.

Waniliowe rogaliki z migdałami

Składniki:

Waniliowe rogaliki z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe rogaliki z migdałami
Najpierw należy wsypać do miski migdały i sparzyć je wrzątkiem. Następnie obrać ze skórki i drobno zmielić. Z mąki,cukru białego i waniliowego i miękkiego masła zagnieść ciasto. Następnie dodać migdały i ponownie zagnieść. Z ciasta uformować wałeczki o grubości ołówka i długości ok. 5 cm, w kształcie rogalików. Ciastka poukładać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piekarnik nagrzać do temperatury 140 i piec przez 15 minut. Po upieczeniu rogaliki wystudzić. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego.