goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Waniliowy keks

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, słodki i łatwy w przygotowaniu

Waniliowy keks

Składniki:

Waniliowy keks

 

  • mąka 35 dag
  • margaryna 1 kostka
  • cukier 15 dag
  • jaja 4 sztuki
  • cukier wanilinowy 2 opakowania
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • bakalie 60 dag
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Waniliowy keks
Margarynę ucieramy z cukrem zwykłym i cukrem wanilinowym, stopniowo dodajemy jajka, przesianą makę wraz z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec dodajemy bakalie, ciasto mieszamy. Wlewamy go do keksówki i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach, studzimy, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy np, owocami kandyzowanymi.