Sposób przygotowania:
Sernik z ananasami i skórką pomarańczową
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, posiekać z masłem. Dodać żółtka, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 21/37 cm. Masa serowa: Ser zmiksować dodając stopniowo olej i mleko. Następnie dodać żółtka i budyń, jeszcze raz zmiksować. Wsypać pokrojone w kostkę ananasy, skórkę pomarańczową, rodzynki i aromat, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z serem. Masę serową wylać na przygotowane ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 1 godziny. Czekoladę połamać (odłożyć 3 kostki) rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, połączyć ze śmietaną. Upieczony i zimny sernik oblać polewą, posypać startą na tarce o dużych oczkach pozostałą czekoladą.