Sposób przygotowania:
Sernik z wiśniami i bezą
Z mąki ,kakao ,cukru pudru, margaryny zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno i boki tortownicy .Schłodzić w lodówce.Utrzeć masło z cukrem pudrem na gładką masę dalej miksując ,dodawać na przemian żółtka ,mąkę i śmietanę a później dodać budyń i cukier waniliowy. Białka z 6 jaj ubić na sztywno i połączyć z masą serową na koniec wsypać wiśnie i przemieszać. Masę serową przekładamy do tortownicy wylepionej ciastem. Pieczemy 1 godz. 10 min Białko ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy Piętnaście minut przed końcem pieczenia na wierzch sernika wykładamy bezę zrobioną z białek i wiórków ,rozsmarowujemy równo, zmniejszamy temp. Do 150C piekarnik przestawiamy na opcję z termoobiegiem .Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostudzenia.