Sposób przygotowania:
Wariacja na temat sosu Aurora
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Marchewkę i pieczarki obrać. Seler i marchewkę pokroić w małą kostkę i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zeszklenia. W między papryki pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do garnka. Smażyć wszystko około 3-4 minuty. Dodać mięso i smażyć do momentu ścięcia mięsa. Pieczarki pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i smażyć kolejne 3 minuty. Pomidory pokroić w średniej wielkości kostkę i wrzucić do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników czyli jeszcze jakieś 7-10 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz posiekanym listkami bazylii. Mąkę wymieszać z ¼ szklanki wody oraz ketchupem. Wlać do garnka i zagotować. Po minucie zdjąć z ognia. Smacznego!