Sposób przygotowania:
Wariacja na temat strogonowa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w słupki o długości 2 cm. Przełożyć do miski, dodać ocet balsamiczny i odstawić na około 15-20 minut. Cebulę obrać i pokroić w cienkie pół plasterki. Do dużego rondla wlać olej i wrzucić cebulę i zeszklić ją. Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki. Patelnię rozgrzać i na gorącą ( ale bez tłuszczu) wrzucić pieczarki i odparować wodę z pieczarek. Następnie wlać łyżkę oliwy i zrumienić pieczarki. Dodać je do cebuli. Do mięsa dodać mąkę i wymieszać. Na patelnie wlać oliwę i partiami obsmażyć mięso. Obsmażone dodać do rondla i zamieszać. Ogórki wydrążyć z nasion i pokroić w pół plastreki. Paprykę pokroić w cienkie słupki i razem z ogórkami dodać do garnka. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę bulionową i wlać ją na patelnię na której smażyło się mięso. Zagotować , zeskrobując smaki z patelnie i przelać do rondla. Wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat, przyprawy oraz śmietanę i zagotować. Smacznego!