Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Warzywa na ciepło są bardzo smacznym dodatkiem do dania z mięsem. Szybkie i łatwe do przygotowania.

Warzywa duszone

Składniki:

Warzywa duszone

 

Sposób przygotowania:

Warzywa duszone
Fasolkę oczyścić i blanszować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym na oleju. Dodać fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Czosnek drobno posiekać, paprykę bez nasion pokroić w słupki. Przygotowane warzywa połączyć z fasolką i udusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać.