Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Warzywa na patelnię z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne warzywa z patelni można podać jako samodzielne danie albo jako dodatek do potraw.

Warzywa na patelnię z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa na patelnię z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię z bakłażanem
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej ziemniaczki. Po około 5 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć razem. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Bakłażana umyć, pokroić w kostkę. Wraz z marchewką i posiekanym czosnkiem dodać do ziemniaków. Smażyć razem ok. 10 minut, po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć kilka minut do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek. Chwilę przed zdjęciem z ognia przyprawić solą i pieprzem.
Warzywa na patelnię z bakłażanem
ZIemniaki pokrojone w kostkę podsmażyć na oliwie, dodać cebulkę.
Warzywa na patelnię z bakłażanem
Do ziemniaków dodać marchewkę, czosnek i bakłażana.
Warzywa na patelnię z bakłażanem
Po pewnym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Warzywa na patelnię z bakłażanem
Do miękkich warzyw dodać posiekany koperek.

Tagi:

bakłażan