Warzywa podsmażane Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na podsmażane warzywa.

Warzywa podsmażane Ewa52

Składniki:

Warzywa podsmażane Ewa52

 

  • Kalafior mały 1 sztuka
  • Brokuł mały 1 sztuka
  • Marchew średnia 2 sztuki
  • Fasola zielona około 1 kg.
  • Natka pietruszki 1/2 pęczku
  • Bułka tarta wg. uznania
  • Sól wg. smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa podsmażane Ewa52
Na początku, kalafiora oraz brokuła oczyściłam oraz podzieliłam na różyczki, następnie z fasoli po ucinałam ukośnie dwa końce a marchewki obrałam i pokroiłam w grubsze wg. uznania plasterki. Przygotowane warzywa ugotowałam w lekko osolonej wodzie. ( fasolkę ugotowałam osobno). Ugotowane warzywa odcedziłam na sicie. Na rozgrzanym oleju zrumieniłam bułkę tartą i podsmażyłam ugotowane warzywa. Na koniec całą zawartość przełożyłam do półmiska i posypałam posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

tarta