Sposób przygotowania:
Warzywa w mleczku kokosowym z curry
Ziemniaki obieramy kroimy w półplasterki (dość grube), marchew w krążki, kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy na 3-4 cm kawałki.
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki, miksujemy razem z imbirem, papryką w proszku, chilli i curry na gładką masę, smażymy na łyżce oleju ok 5 minut.
Do dużego garnka wrzucamy warzywa, usmażoną pastę z cebuli, dokładnie mieszamy, by pasta pokryła wszystkie warzywa. Zalewamy garnek mleczkiem kokosowym i gotujemy na małym ogniu ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, na samym końcu doprawiamy, solą, pieprzem.
Smacznego!!!!!!
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki, miksujemy razem z imbirem, papryką w proszku, chilli i curry na gładką masę, smażymy na łyżce oleju ok 5 minut.
Do dużego garnka wrzucamy warzywa, usmażoną pastę z cebuli, dokładnie mieszamy, by pasta pokryła wszystkie warzywa. Zalewamy garnek mleczkiem kokosowym i gotujemy na małym ogniu ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, na samym końcu doprawiamy, solą, pieprzem.
Smacznego!!!!!!