Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Warzywa w occie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis wart wypróbowania, polecam

Warzywa w occie

Składniki:

Warzywa w occie

 

  • 1 kg ogórki
  • 1 kg zielonych pomidorów
  • 1 kg dyni
  • werbena, cząber, liście wiśni, koper, kawałek korzenia chrzanu, pół łyżeczki majeranku
  • ZALEWA:
  • 1 część octu
  • 4 części wody
  • 2 łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w occie
Małe ogórki i pokrojoną dynię myjemy, obieramy z ogonków i osuszamy. Na dno dużego słoja wkładamy werbenę, cząber, liście wiśni, koper, kawałek korzenia chrzanu, majeranek, następnie układamy warstwami ogórki, pomidory, dynie. Przykrywamy je ponownie w/w przyprawami. Gotujemy zalewę z podanych składników, wlewamy gorącą do słoja. Zakręcić słój i nie pasteryzować.

Tagi:

dynia