Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Warzywa z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie: Cukinię, koper włoski fenkuł oraz paprykę pokroić w paski o szerokości 1 cm. Cebulę oraz czosnek pokroić w ko

Warzywa z woka

Składniki:

Warzywa z woka

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z woka
Przygotowanie:

Cukinię, koper włoski fenkuł oraz paprykę pokroić w paski o szerokości 1 cm. Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę o wielkości 0,5 cm. Wlać oliwę do rozgrzanego woka, poczekać, aż oliwa będzie tworzyć lekkie paski a następnie całe warzywa włożyć do woka oraz gotować „al dente“ (lekko twardo). Po około 2 minutach dodać rozmaryn. Warzywa przyprawić do smaku rosołem, solą i pieprzem.







Grillowanie: wysoka temperatura pieczenia, pieczenie metodą bezpośrednią

Tagi:

cukinia