Sposób przygotowania:
Warzywna tortilla z grillowaną cukinią
Warzywa dokładnie płuczemy.Usuwamy końcówki cukinii i kroimy ją w 0,5 cm plastry. Grillujemy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni lub tradycyjnym grillu. Doprawiamy solą i pieprzem.Rzodkiewki kroimy w cienkie talarki, pomidory w półplastry, a szczypiorek drobno siekamy. Paprykę przecinamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i białe skórki. Kroimy miąższ w cienkie plasterki. Placki tortilli smarujemy majonezem. Na 2/3 wysokości każdego placka układamy po plasterku szynki, kilka plastrów pomidora i rzodkiewki, paseczki papryki oraz opcjonalnie pokrojoną w plastry lub startą na grubych oczkach mozzarellę.Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, posypujemy szczypiorkiem. Zaginamy mniej więcej 3-4 cm spód każdego placka tortilli i zwijamy boki do środka.Podajemy od razu po przygotowaniu.Aby placki lepiej się trzymały, możecie je "związać" szczypiorkiem.