Sposób przygotowania:
Tortilla z pomidorową nutą
Mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia, robimy dołeczek, wbijamy do niego jajko, dodajemy oliwę oraz stopniowo mleko. Mleka dodajemy tyle, ile zabierze mąką, czyli około pół szklanki. Musimy dodawać je na wyczucie. Kiedy ciasto ładnie wyrobimy, przykrywamy je ściereczką i dajemy mu odpocząć przez ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części, z których wałkujemy cienkie, okrągłe placki tortilli. Smażymy je na suchej teflonowej patelni - musi być dobrze rozgrzana. Placki smażymy z obu stron do momentu, aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza. Upieczone przekładamy na stosik, przykrywamy ściereczką, żeby nie wystygły i nie wyschły. Farsz- na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną w piórka cebulę, posiekany czosnek. Papryki kroimy w cienkie paseczki, cukinię w talarki. Warzywa dorzucamy na patelnię i smażymy, aż stracą surowość, ale pozostaną al dente. Solimy i pieprzymy. Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem.Tortillę smarujemy serkiem, wykładamy plasterki indyka, dodajemy dużą ilość warzyw, zwijamy i zajadamy. Smacznego!