justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Warzywna z pieczenią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka wystarcza na 4 porcje.

Warzywna z pieczenią

Składniki:

Warzywna z pieczenią

 

  • 7 grubych plasterków pieczonego w miodzie schabu lub wołowiny
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 pomidory
  • kilka listków sałaty masłowej
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 3 plasterki wędzonego boczku
  • pół słoiczka francuskiej musztardy z ziarenkami gorczycy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sos sojowy
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Warzywna z pieczenią
1. Listki sałaty umyj i porwij na kawałeczki. Ułóż na półmisku. Pomidory potnij na cząstki. Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, i pokrój w słupki. Oliwki osącz. 2. Przygotowane składniki razem z plastrami pieczeni pokrojonymi w kostkę rozłóż na sałacie. Dopraw solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z miodem i dopraw sosem sojowym. 2. Boczek potnij w paseczki, wysmaż na chrupko na mocno rozgrzanej patelni. Składniki na półmisku posyp boczkiem. Polej sosem i wymieszaj.