Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywna zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa warzywna z fasolką szparagową jest zdrowa, bardzo łatwa do przygotowania, aromatyczna i smaczna.

Warzywna zupa z fasolką szparagową

Składniki:

Warzywna zupa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa z fasolką szparagową
Warzywa obrać, pokroić w plasterki. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić w kawałki, połączyć z włoszczyzną, zalać 4 szklankami wrzącej wody i gotować do miękkości. Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą, dodać cebulę, wymieszać, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku, wymieszać.